Over Anunz
& Ankie Kühne

Ik werk al meer dan 15 jaar met mensen die in hun werk of privé te maken hebben met chronische stress of te maken hebben gehad met een traumatische gebeurtenis of traumatisch verleden. Ik ervaar wekelijks bij mijn cliënten en teams dat het je leven negatief kan blijven beïnvloeden. Ik weet ook dat de gevolgen niet altijd vanzelf minder worden. Doordat het jou en je omgeving regelmatig negatief beïnvloedt, vergroot het je eenzaamheid en daardoor beland je in een vicieuze cirkel.

Mijn persoonlijke drijfveer

Nog dagelijks ben ik verwonderd en diep geraakt als ik mag meemaken dat iemand zijn levensvreugde, ontroering en authentieke energie weer kan ervaren. Als iemand zichzelf gaat herkennen in wie hij is en hoe hij reageert. Het raakt me als de pijnlijke ervaring een herinnering is geworden. En dat in het hier en nu weer vrije keuzes gemaakt worden. Als iemand samen met de directe betrokkenen weer durft te leven, dat ze samen kunnen lachen en zich weer verbinden met elkaar.

Daarnaast geniet ik ervan om te werken met professionals die werken of willen gaan werken met mensen die lijden aan chronische stress, shock trauma of ontwikkelingstrauma, zodat ik de kennis en ervaring die ik heb opgebouwd, aan hen kan doorgeven. Met veel plezier ondersteun ik dan ook collega-therapeuten, coaches, de SE- en NARM-studenten en opleidingen in het verbeteren van de kwaliteit van hun werk.

Na de kennismaking met SE en NARM wist ik dat dit het was waar ik mijn hele leven naar op weg was geweest. De verwondering over de effecten van deze wijze van werken hebben mijn passie nog meer aangewakkerd. Alles op dit gebied ervaar ik als lichamelijke en geestelijke voeding. En dat deel ik graag met je.

Hoe het allemaal begon

Al jong ontdekte ik dat sporten, maar ook wandelen en dansen een positieve invloed op mij hadden. Ik kon dan gemakkelijker omgaan met stress in allerlei situaties. Dansen stimuleerde ook mijn brein. Als kind was ik daar verwonderd over; ik merkte het wel, maar begreep het niet. Onbewust ben ik op onderzoek gegaan naar de reden waarom bewegen zo’n positieve invloed heeft op mensen. Tijdens mijn CIOS-opleiding leerde ik vooral methodisch te werken, zodat ik met behulp van sport een positief effect bij anderen teweeg kon brengen. Ik werkte onder andere als sport- en zwemtherapeut in de revalidatie met mensen met een (niet aangeboren) handicap.

Ik bleef zoeken naar hoe je met de kleinst mogelijke interventie een mens, en ook organisaties, kon stimuleren meer vanuit de kern in beweging te komen. Het liefst op een manier waarop ik mezelf overbodig kon maken. Op mijn pad kwam ik mensen tegen die als wegwijzers functioneerden. En zo ontdekte ik Taiji Chuan, NLP, Somatic Experiencing (SE), NeuroAffective Relational Model (NARM) en Eye Movement Integration (EMI). Deze ‘methodes’ raakten mij diep en hebben mij geholpen om te worden wie ik nu ben.

Opleidingen

 • CIOS specialisatie Orthobewegingsagogisch werk

 • NLP Master Practitioner

 • SE Practitioner, leertherapeut, supervisor en Seniorassistent niveau 2

 • NARM Practitioner and Master partitioner, leertherapeut en supervisor

 • Opleiding Medische Basiskennis (MBK) en PsychoSociale Basis Kennis (PSBK)

Diploma’s

Beroepsverenigingen

 • AGB Zorgverleners code: 90105867

 • AGB praktijk code: 90065124

 • RBC Licentienummer: 180764R

 • Wkkgz registratie NIBIG: 526515

 • VIT licentienummer: 602.18. A.
 • RBC Licentienummer: 180764R

Wil je weer zicht op plezier in je leven,
of effectief samenwerken?

Neem contact met me op via anunz@hetnet.nl